Tribina o zapošljavanju geografa

Tribina o zapošljavanju geografa

Tribina o zapošljavanju geografa prošla je sjajno. Interes je bio popriličan – preko 50 ljudi. Naši panelisti: Doroteja, Jaka, Slaven i Tvrtko podijeli su s nama neposredna iskustva sa svojih radnih mjesta; sjećanja nakon završetka studija, iskustva prijava za natječaje na posao, radnih iskustava iz različitih projekata i općenito svakodnevnih radnih situacija. Svemu tome dodatno je doprinijela doc.dr.sc. Ružica Vuk znanjem i iskustvom vezanim za zakonodavstvo, ali i svim drugim informacijama vezanim za tržište rada i zapošljavanje koje inače nemamo priliku čuti.
Rezultati ankete pokazali su različita mišljenja i stavove studenata te zaposlenih i nezaposlenih. Ukratko, svima je zajedničko da se nadaju boljim budućim perspektivima.

Nakon svega iznesenog, možemo zaključiti da su geografi zahvaljujući interdisciplinarnom znanju poprilično konkurentni na tržištu. Pri tome treba naglasiti da je jako bitna samoinicijativa. Sami panelisti potvrđuju da su zahvaljujući svojom upornošću, marljivošću i cjelokupnim radom tijekom studija, kako u nastavnim tako i u izvannastavnim aktivnosti, stekli vještine koje im i dan danas pomažu. To znači da je poželjno uključiti se već sada u različite projekte sukladno vlastitim interesima. Time zapravo radimo na promociji geografije koja je zapravo široj javnosti neshvaćena i nepoznata. Osim toga, kako su nam stariji kolege preporučili, poželjno je usavršavati se i u drugih primarno negeografskim vještinama (informatičke i komunikacijske vještine, strani jezici i dr.). Na kraju, ostvaren je bitan kontakt između studenata geografije i zaposlenih geografa čime je svrha događaja ispunjena.

[ngg src=”galleries” ids=”8″ display=”basic_thumbnail”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *