Treća Tribina o zapošljavanju

Treća Tribina o zapošljavanju

U srijedu, 18. svibnja 2022.godine održala se treća po redu “Tribina o zapošljavanju” koju je organizirao Klub studenata geografije Zagreb. Obzirom na više okolnosti, tribina se održala u online formatu.

Ova tribina bila je malo drugačija od prethodne dvije tribine koje je organizirao naš bivši kolega Ivan Majstorić. Naime, ova tribina imala je u cilju okupiti naše alumnije koji su diplomirali unutar zadnje tri godine kako bi dobili što “svježije” informacije oko ulaska geografa u radni odnos.

Kao panelisti sudjelovali su mag. geogr. Ivan Majstorić, mag. geogr. Magdalena Makar, asistent na Geografskom odsjeku- mag. geogr. Marin Mićunović, mag. geogr. Sara Ćetković i mag. geogr. Marija Džankić. Tribinu je moderirao student treće godine preddiplomskog studija geografije Marko Ćorić.

Cilj tribine bila je razmjena iskustava i informacija od strane naših bivših kolega po pitanjima kao što je pronalazak stručne prakse i prvog zaposlenja, što je bitno prilikom traženja posla, koji su najjači aduti geografa te koje vještine i na koji način može poboljšati ne bi li danas-sutra bili konkurentniji na tržištu rada. Tribina je bila kvalitetna i produktivna, panelisti se nisu libili podijeliti sva svoja iskustva i saznanja s trenutnim studentima geografije te se sastanak samim time produljio na dva sata.

Glavni zaključak tribine bio je taj da upravo rad u KSG-u donosi brojne vještine i znanja (soft skills) kojih često nismo svjesni, a koji se izrazito cijene na tržištu rada. Još jedan dobar razlog za pridruživanje i radu u Klubu studenata geografije! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *