CEEPUS Ljetna škola u Ljubljani: “Sustainable use of regional resources”

CEEPUS Ljetna škola u Ljubljani: “Sustainable use of regional resources”

Odlučio sam sudjelovati na ovogodišnjoj CEEPUS ljetnoj školi zbog stručnog i općenito osobnog usavršavanja. Tome u prilog svakako ide činjenica da se ljetna škola održavala u inozemstvu, ovoga puta u Ljubljani, što je svakom studentu geografije posebno zanimljivo. Naziv ljetne škole je bio “Sustainable use of regional resources“.

Program je bio raznovrstan sa nizom predavanja i radionica brojnih inozemnih predavača te sa nekoliko neizostavnih terenskih nastava. Omjer obaveza i slobodnog vremena je bio po mjeri. Posebno bih istaknuo posjet EU kući u Ljubljani kada smo u sklopu cijelodnevnog programa “Macro-regional cooperation in planning sustainable use of regional resources” osmišljavali projekt koji smo potom i predstavili, a odnosio se na projekte od zajedničkog interesa zemalja u sastavu EUSAIR.

Samim sudjelovanjem na CEEPUS ljetnoj školi se zapravo ostvaruje stipendija (novčani iznos koji je okvirno dostatan za troškove tijekom boravka na ljetnoj školi u razdoblju od 12 dana). Također, smještaj je bio omogućen u studentskim domovima i nije ga bilo potrebno plaćati. Treba naglasiti da to ipak ne vrijedi u svim zemljama.

S odmakom, kada su se slegli dojmovi, mogu reći da je to bilo vrijedno iskustvo koje bih svima preporučio. Svatko i bez određenih očekivanja je nakraju mnogo toga naučio i upoznao brojne ljude. U mom slučaju, to iskustvo mi je poslužio da “zacementiram” svoju odluku oko upisa željenog diplomskog studija.

Više informacija: https://www.adriatic-ionian.eu/2019/08/20/summer-school-geo-ceepus-georegnet-macro-regonal-cooperation-in-planning-sustainable-use-of-regional-resources/?fbclid=IwAR2w6UH5jyKVRuFER1Cfj-2W10axpmwmcTvPSAaRtc8E2fLyPXAetq8-Jec

Piše: Ivan Majstorić

[ngg src=”galleries” ids=”10″ display=”basic_thumbnail”]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *