EGEA

Što je EGEA?

Europsko geografsko udruženje (EGEA, engl. European Geography Association), europska je mreža studenata geografije i mladih geografa s ciljem razmjene geografskog znanja. Radi postizanja navedenog, EGEA organizira kongrese, seminare, studentske razmjene, ekskurzije te redovito izdaje  magazin “European Geographer” u kojem svatko ima mogućnost objaviti stručni rad ili izvještaj s nekog eventa. Osim toga na web stranicama EGEA-e, na kojima se nalazi velika zajednica online aktivnih suradnika, mogu se pronaći i druge zanimljivosti. EGEA ima nekoliko partnerstva s organizacijama kao što su EUROGEO, ISHA, GEODACH, IFISO, AEGEE, eestec, StudyPortals i BEST. Tu su i jake suradnje s ESRI, dobavljačem za GIS-programe, te sa Sveučilištem u Utrechtu.

EGEA je podijeljena na 4 administrativne regije, a naš entitet Zagreb dio je Euro-Mediteranske regije i vrlo aktivno sudjeluje na europskim geografskim događanjima.

Biti dio EGEA-e znači pripadati velikoj grupi ljudi koji su isto tako oduševljeni geografskim temama te nudi veliku mogućnost ostvarivanja prijateljstava u cijeloj Europi i razvijanja svojih sposobnosti u timskom radu, komunikaciji i vođenju te usavršavanju engleskog (i drugih jezika). Cilj EGEA-e je afirmacija mladih znanstvenika i osobni razvoj kroz interkulturnu interakciju.